Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kal kapcsolatos irányelv értelmében.

 

Elfogadom
Termékek Menü

Játékváros Blog

A játékváros Blog azzal a céllal jött létre, hogy tájékoztassa a látogatókat a webáruházzal kapcsolatos különböző eseményekről, akciókról, illetve, hogy számos egyéb a gyerekekkel és a játékokkal kapcsolatos információt tudjunk megosztani az érdeklődőkkel. Éppen ezért érdemes visszajárni a Blogba és követni a különböző bejegyzéseket.

Szeptember elseje egy különösen fontos nap a gyerekek számára, főleg azoknak, akik most kezdik az iskolát. A sok kis elsős először lépi át az iskola kapuját az ünneplős ruhában, a gondosan kiválasztott iskolatáskával a hátukon, amiben ott lapul a kedvenc kabala. Van aki büszkén, vidáman és lelkesen, némelyek görcsösen és félve picit az újtól készülnek a nagy napra, hiszen tudják, hogy az iskolában már nem csak játék van és alvás, hanem bizony sok feladat és tanulnivaló is vár rájuk. Mindez egy iskolaérett gyermek számára nem okoz problémát, hiszen a legtöbbjüknek a nagycsoportos lét hétköznapi rutinja már unalmas is kicsit és kíváncsiak az új állomásra, a nagy betűs iskolára.

Szoktál sétálgatni a játékbolt polcai között, csak úgy? Én sem. A játékok között azért sétálgatunk, hogy a következőt kiválasszuk. Mindegy hány évesek vagyunk, játszunk. Az ember örökké gyermek marad. Legfeljebb kívülről nem látszik.

A játékok, a nevetés fiatalon tartanak minket, és összekovácsolnak a szintén örök gyermek barátainkkal.

Nézzünk néhány kortalan játék ötletet.

Sok helyen lehet hallani, hogy a robotok és a programozás jelenti a jövőt. Gyermekeinknek ugyanúgy meg kell velük ismerkedniük, mint nekünk, a számítógépek kezelésével annak idején. Ehhez a legjobb módszer, ha játékosan, szerethető módon vezetjük rá őket. Erre a célra találnak ki újabb és újabb interaktív játékokat. A játékélmény folyamatosan nő, hiszen egyre több mindent tudnak és egyre okosabbak ezek a játékok. Az egyszerűen, könnyen kezelhető robot játékok sikerélményt nyújtanak minden gyermek számára. Ideális ajándék fiúknak, lányoknak! A gyermekek és felnőttek számára is egyaránt jó szórakozás. A legmodernebb és legkedveltebb játékok a Silverlit gyártó által készített robotok.
Majdnem 50 éve a világ egyik legkedveltebb játéka a dán Leg godt! azaz „Játssz jól”kifejezésből származó LEGO, amelyet egy asztalosmester talált ki, majdnem száz éve. Azóta a Lego a világ 10 legnagyobb játékgyártója között van, nap, mint nap milliónyi gyerek „legozik”. Elmondjuk, miért ilyen jó játék, és miért érdemes LEGO-t venned.

Szerinted melyik az a játék, amelyik javítja a gyereked koordinációs készségét, növeli az erőnlétét, az önbizalmát, egyenes testtartása lesz tőle, egyben rugalmassá, hajlékonnyá is teszi őt: de a legfontosabb,  hogy imádni fogod, ahogy ugrál, pörög, sikít, majd fáradtan, boldogan lerogy melléd. Sikerült kitalálnod mi lehet ez a játék? Ha nem, akkor segítünk!